…az Ön elképzelései, a mi megvalósításunkban…

3d nyomtatás menete

Sokan érdeklődtek, hogyan is zajlik pontosan egy-egy termék, alkatrész, stb kinyomtatása.

A Wikipedia idevágó szóccike szerint:

Nyomtatás

Nyomtatáskor a gép beolvassa a modell adatait és sorban egymásra illeszkedő rétegeket képez folyadékból, porból vagy sík lemezekből, ilyenformán fokozatosan felépíti a modellt a metszetekből. Ezeket a rétegeket, melyek alakra és vastagságra megegyeznek a virtuális modell metszeteivel, egymáshoz köti vagy automatikusan egymáshoz tapadnak. Ennek a módszernek legnagyobb előnye, hogy majdnem minden formát vagy geometriai testet elő tud állítani. A nyomtató felbontását a rétegek vastagsága és a réteg síkjában a szokásos dpi-ben vagy mikrométerben (μm) adják meg. A szokásos rétegvastagság körülbelül 100 μm (0,1 mm), de vannak olyan nyomtatók, melyek 16 μm vastag rétegeket képeznek. A réteg síkjában a felbontás a lézernyomtatókéhoz hasonló. A részecskék (3D "pontok") átmérője mintegy 50-100 μm (0,05-0,1 mm)

A mai technológiákkal egy modell kinyomtatása néhány perctől néhány óráig tart az alkalmazott módszer, valamint a test méretétől és bonyolultságától függően. A hagyományos gyártási eljárások (például a fröccsöntés) polimer alkatrészek tömeggyártása esetén általában olcsóbbak, de kis darabszám esetén az additív gyártás a gyorsabb, a rugalmasabb és az olcsóbb. A 3D nyomtatók lehetővé teszik termékfejlesztő csoportok számára, hogy asztali méretű nyomtatókkal tudjanak alkatrészeket és koncepcionális modelleket készíteni.

 

A fenti idézet pontosan leírja a folyamatot, de úgy gondolom, hogy egy videó jobb, mint 1000 szó.

A lenti videón egy kedves megrendelőnknek nyomtatjuk ki éppen a Mikiegeres sütiformázóját, mely mindössze 500 forintjába került!

 

Quadcopter alkatrész

A napokban egy kedves ismerőssel beszélgetve szóba került, hogy Ő is rendelkezik quadcopterrel/drónnal, mellyel remek légifelvételeket tud készíteni, félig – meddig a […]