…az Ön elképzelései, a mi megvalósításunkban…

Quadcopter alkatrész

quadcopters

A napokban egy kedves ismerőssel beszélgetve szóba került, hogy Ő is rendelkezik quadcopterrel/drónnal, mellyel remek légifelvételeket tud készíteni, félig – meddig a munkájához kapcsolódóan is. Kérdezgettem az alapokról, hogy is működik a drón, mennyit repül, hogy van rögzítve a kamera, stb.

No ennél az utolsó kérdésnél (kamera rögzítése) kissé bosszúsan mesélte el, hogy a kamerájának a rögzítése nem az igazi. Az általa használt Xiaomi Yi néhány tizedmilliméterrel nagyobb, mint az azt befogadó keret. Tépőzár, illetve befőttesgumi segítségével tudja felfogatni a kopterre, de valahogy nem nagyon bízik ebben a megoldásban, néha előfordul, hogy be-beremeg a kelleténél jobban a kép. Illetve egyszer majdnem kiesett a keretből közel 100 méter magasan és csak a szerencsén és a vékonyka kábeleken múlt, hogy nem vesztette el a kamerát.

Ennél a pontnál említettem Neki, hogy már nálunk is rendelkezésre áll 3d-s nyomtató és erre a bosszantó problémára hamar megoldást tudunk találni/készíteni. Gyorsan rákeresve az egyik legnagyobb 3d-s modelleket tartalmazó oldalon (htp://www.thingiverse.com), hamar kiderütl, hogy más is futott már bele ebbe a problémába. Gyorsan letöltöttem a modell, ellenőriztük a méreteket, illetve kiválasztásra került az anyag is amiből készüljön.

A modell letöltése és a kész termék készhezvétele közötti egy órában, pedig belemerültünk valamelyik szokásos kedvenc témánk egyikének kitárgyalásába (zene, informatika, nők, stb).

S hogy mi ebből a tanulság? Csupán ennyi: bármilyen bosszantó is legyen a probléma, mi mindig megtaláljuk rá a legjobb megoldást. Illetve az is, hogy néha 500 forint is elég a boldogsághoz!
Képek az elkészült modellről:

 

3d nyomtatás menete

Sokan érdeklődtek, hogyan is zajlik pontosan egy-egy termék, alkatrész, stb kinyomtatása. A Wikipedia idevágó szóccike szerint: Nyomtatás Nyomtatáskor a gép beolvassa a […]